طراحی دکوراسیون داخلی با ۳ds Max 2016 و V-Ray3.2
طراحی فضای داخلی در ۳ds Max 2016
در طول چند سال گذشته که همیشه در مسیر یادگیری نرم افزار ۳ds Max و اصول شبیه سازی معماری و همچنین آموزش دادن به افراد و خصوصا با انگیزه های مختلف بودم، همیشه مشکلی بزرگ در مسیر راه وجود داشت. دقیقا همان مشکلی که خودم نیز با آن مواجه بودم و با آزمون و خطاهای بسیار و در طول چندین سال راه حل آنها را پیدا کرده بودم. و اما این مشکل چیست؟ مشکلی که میدانم در ابتدای راه، همه کسانی که به گرافیک سه بعدی و خصوصا نرم افزار ۳ds Max علاقه دارند، با آن مواجه بوده اند.
“مسیری که در پیش رو است، مهارت ها و اصولی که باید یک فرد بیاموزد تا بتواند یک صحنه واقعی را خلق کند چیست؟”
متاسفانه جواب این سوال یک خطی، به حدی بزرگ و طولانی است که برای رسیدن به پاسخ آنها، فرد باید مدت ها و سال ها تجربه کسب کند. چرا که این سوال فقط در مورد “خلق یک صحنه واقعی” نیست، بلکه فرآیندهایی که در مسیر رسیدن به آن نتیجه باید سپری شود، زیاد و متنوع است که کسی که میخواهد خالق چنین صحنه ای شود، باید در همه آن زمینه ها متخصص باشد.
اگر برایتان این سوال پیش آمده که کدام فرآیند ها و اصول، به لیست زیر دقت کنید:
۱- اصول مجسمه سازی
۲- اصول درک رنگ و متریال اشیا
۳- اصول نورپردازی
۴- اصول عکاسی و فیلم برداری
۵- اصول تدوین تصویر
۶- و از همه مهمتر، داشتن همه این مهارت ها و نحوه استفاده از آنها در نرم افزار ۳ds Max
اصولی که در بالا ذکر شد، همگی بدون استثنا در خلق یک تصویر سه بعدی نیاز است، اما آیا واقعا کسب مهارت و متخصص شدن در همه آنها امکان پذیر است؟
جواب این سوال “بله” است، اما باید دقت داشت که تنها روشی که برای کسب مهارت در این زمینه ها وجود دارد، صرف وقت و یادگیری مداوم است و هیچ روش جایگزین دیگری ندارد.
و اما سوال بسیار مهم تر اینکه، از کجا شروع کنم؟
اصولی که در بالا نوشتم کاملا به هم مرتبط هستند و نمی توان هرکدام را به صورت جداگانه و بدون هم در نظر گرفت. به همین دلیل بهترین روش یادگیری، بدست آوردن مهارت به صورت همزمان و خصوصا به صورت عملی است. یعنی نحوه استفاده از نرم افزار و ابزارها را به صورت کاربردی و عملی در قالب پروژه های کوچک و مختلف ببینید و آنها را به درستی یاد بگیرید.
دلیل پیدایش کتاب پیش رو، ارائه آموزشی کامل و مستمر در قالب یک پروژه کامل است. طوری که تمام جنبه هایی که برای خلق یک تصویر واقعی در نرم افزار ۳ds Max نیاز است را در قالب یک پروژه کامل و مرحله به مرحله تکرار و تمرین کنید. این پروژه شامل ابتدایی ترین تا پیچیده ترین مراحل یک پروژه شبیه سازی معماری است تا درک کنید که چگونه با کمک نقشه های دو بعدی یک فضای سه بعدی را ساخته و در مسیر تکمیل پروژه، چه مهارت هایی نیاز است تا آنرا تکمیل کنید.
این کتاب و پروژه ارائه شده، مخاطب را با کلیه فرآیندهایی که در مسیر تولید یک پروژه اتفاق می افتد، آشنا می کند و سرشار از نکاتی است که در طول سالها تجربه بدست آمده و در این کتاب گنجانده شده است.
لینک خرید کتاب
معرفی پروژه
تصویر زیر پروژه ای است که در این کتاب مطرح میشود. این تصویر زیبا، در ابتدا فقط یک پلان دو بعدی بود که با استفاده از ابزارهایی که در این کتاب یاد میگیرید، میتوانید این تصویر را با همین دقت و زیبایی خلق کنید.
سعی شده تا تمامی المانهای مهم در یک پروژه گنجانده شود تا یک پروژه کامل و حرفه ای و در عین حال قابل اجرا در اختیارتان قرار بگیرد. حتی برای افرادی دانشی از نرم افزار ۳ds Max و V-Ray ندارند.
همچنین ده ها نکته مهم در رابطه با ابزارها و روش استفاده از آنها گفته میشود که در همه پروژه ها به آنها نیاز خواهید داشت.
معرفی فصل های کتاب
فصل اول: نصب و آشنایی با ۳ds Max 2016:
در این مطالب مقدماتی در زابطه با گرافیک رایانه ای را فراگرفته و بعد از نصب نرم افزار ۳ds Max 2016 به صورت عملی از آن استفاده خواهیم کرد. هدف اصلی این فصل آشنایی هرچه بیشتر با محیط نرم افزار است و اینکه تاحدی با سبک نوشتار کتاب آشنا شوید.
فصل دوم: مدلسازی طبقه همکف:
در این فصل با استفاده از مجموعه ای از ابزارها و روشها خواهید دید که به آسانی و با استفاده از یک پلان و وارد کردن آن درون نرم افزار، میتوانید دیوار طبقه همکف را با تمام جزییاتش رسم کنید. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- وارد کردن پلان و ویرایش آن
۲- اصلاح مرکز ثقل اشیا (Pivot Point)
۳- استفاده از ابزارهای ترسیمی Line و Rectangle
۴- استفاده از اصلاح گر Extrude
۵- استفاده از ابزار ProBoolean
فصل سوم: مدلسازی طبقه اول و سقف:
در ادامه فصل دوم، از روش هایی که قبلا یاد گرفته اید برای مدلسازی دیوارها و سقف طبقه اول ساختمان استفاده خواهید کرد. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با ابزار Open
۲- آشنایی با ابزار Attach
۳- آشنایی با ابزارهای کنترل اشیا در صحنه
فصل چهارم: بافت دهی ساختمان
در طول دو فصل گذشته، با استفاده از ابزارهای ساده ولی مهم، به راحتی بدنه ساختمان را ایجاد کردیم و حالا در این فصل، نوبت به رنگ آمیزی و بافت دهی رسیده است. برای اینکه به خروجی مناسب برسیم و نتیجه زحماتمان را ببینیم، یکبار مراحل را تا انتها خواهیم رفت، البته مراحل کار به همین جا ختم نمیشود و در هر فصل، پروژه را تکمیل خواهیم کرد.
در این فصل با سه افزونه بسیار مهم و کاربردی آشنا میشوید که برای بدست آوردن خروجی مناسب، به آنها نیاز خواهیم داشت. استفاده از این سه افزونه تا فصل یازدهم ادامه خواهد داشت که نشان دهنده اهمیت و کاربردی بودن آنهاست. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی و نصب افزونه های مورد نیاز
۲- نحوه استفاده از متریالهای از قبل آماده
۳- نحوه ساخت دوربین و ایجاد نورپردازی اولیه
۴- نحوه تهیه خروجی نهایی
فصل پنجم: ساخت درب و پنجره ها
فصل های دوم، سوم و چهارم، هرکدام شامل موضوعات جدید و متنوعی بودند که توضیحات مربوط به آن نکات و ابزارها، هنوز هم تکرار میشود. اما در فصل چهارم یک اتفاق مهم افتاد. معمولا روال آموزش سایر کتابها به این صورت است که مراحل مدلسازی، ساخت متریال، نورپردازی و تهیه خروجی نهایی فقط یکبار صورت میگیرد و در انتهای کتاب، به نتیجه مورد نظر میرسید. اما در این کتاب و از این فصل به بعد، روال و اتفاقاتی که در سه فصل قبل صورت گرفت، تکرار میشوند و هر بار شما همان ابزارها را در کنار چند ابزار جدیدتر و با کاربردهای متفاوت تکرار و تمرین خواهید کرد. عملا هر فصل تبدیل به یک پروژه کوچکتر میشود که علاوه بر داشتن نکات جدید، در راستای تکمیل شدن پروژه قدم بر میدارد و مطمئنم از اینکه در انتهای هر فصل نتیجه زحماتتان را مشاهده می کنید، لذت خواهید برد.
در فصل های قبل آموختید که چگونه با استفاده از ابزارهایی ساده و پرکاربرد همچون Line و ProBoolean میتوان یک بنای ساختمانی را به آسانی ایجاد کرد. در ادامه مبحث مدلسازی اجسام، نیاز است تا برای پروژه خود سایر جزییات ساختمان نظیر درها، پنجره ها و پله را نیز آماده کنیم که سعی شده است تا با ترکیب روش های قبلی و ابزارهای جدید دیگر، علاوه بر اینکه هر چه بیشتر با نرم افزار آشنا میشوید، بتوانید استفاده درست از ابزارها را در مثالهای متنوع یاد بگیرید. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با خواص ابزار ترسیمی Line
۲- نحوه کپی کردن اصلاح گرها
۳- نحوه گروه بندی اشیا و مدیریت آنها
فصل ششم: پلکان
ساخت پلکان یکی از جذابترین و خاص ترین بخش های یک ساختمان است. چرا که نکات فراوانی را در هنگام ساخت آن باید رعایت کرد تا در انتها یک خروجی بسیار زیبا بدست آید. در این فصل ساده ترین نوع پلکان را خلق خواهیم کرد. هرچند که این پلکان ظاهر ساده ای دارد، اما برای ساخت آن از ابزارهای جدید و متفاوتی استفاده میکنیم. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- نکات مهم در رابطه با محاسبه و طراحی پله ها
۲- آشنایی با ابزار Array
۳- آشنایی با ابزار ۵D Snaps
۴- آشنایی با ابزار Fillet و Weld
۵- آشنایی با ابزار تراز بندی Align
فصل هفتم: ریل محافظ طبقه اول
همچنان مرحله مدلسازی ادامه دارد و لازم است که جزییات بیشتری در ساختمان ایجاد شود. در این فصل به چگونگی ساخت ریل محافظ طبقه اول خواهیم پرداخت. در این فصل خواهید دید که چگونه، باز هم با استفاده از ابزار ترسیمی Line و قوانین ساده ای که دارد، میتوانیم یکی از زیباترین بخش های ساختمان را رسم کنیم. این بخش بخاطر داشتن بدنه فلزی و شیشه ای جذابیت زیادی را در محیط پروژه ایجاد خواهد کرد. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- تکرار و تمرین مدلسازی با ابزار ترسیمی Line
۲- آشنایی با ابزار Spacing Tool
فصل هشتم: میز غذاخوری و پرده
در فصول گذشته مجبور بودیم همه بخش ها را براساس پلانی که داشتیم ایجاد کنیم. چرا که همه چیز متمایز و مخصوص به همین پروژه بود. به عبارت دیگر هیچ چیزی از قبل آماده ای وجود نداشت که بتوان از آن استفاده کرد. در ادامه مسیر پروژه و برای تکمیل کردن جزییات درون ساختمان، از مدلهای از قبل آماده استفاده خواهیم کرد. چرا که خیلی از اشیایی که نیاز داریم تا درون فضای ساختمان قرار دهیم، از قبل و به بهترین شکل ساخته شده اند و نیازی نیست که دوباره اینکار را تکرار کنیم.
در این فصل، استفاده از اشیای از قبل آماده را کم کم آغاز میکنیم و در فصل بعد، کاملا به این موضوع میپردازیم. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با ابزار ترسیمی Chamfer Box
۲- آشنایی با اصلاحگر Edit Spline
۳- نحوه وارد کردن مدلهای آماده
۴- نحوه مدیریت متریال فایلهای آماده
فصل نهم: اضافه کردن سایر اشیا
هرچه به مراحل پایانی پروژه نزدیک میشویم، نکات مهمتری مطرح میشوند. در فصل هشتم برای اولین بار از مدلهای آماده استفاده کردیم که سرعت و کیفیت پروژه را بیشتر میکند. این فصل نیز، در ادامه مبحث فصل قبل، اجزای زیر را وارد صحنه میکنیم که نقش بسیار مهمی در کامل شدن پروژه خواهند داشت.
دو مجموعه مبل متفاوت
فرش
لامپ پایه دار
گلدان
یکبار دیگر وارد کردن و مدیریت اشیای از قبل آماده را تکرار خواهید کرد و البته، نکات جدیدی نیز خواهید آموخت که به جرات میتوان گفت، در هر پروژه ی دیگری نیز، با این نکات مواجه خواهید شد. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با ابزار Configure User Path
۲- آشنایی با ابزار Mirror
۳- اصلاح تنظیمات دوربین
۴- آشنایی با ابزار Safe Frame
۵- آشنایی بیشتر با پلاگین SolidRocks
فصل دهم: اصلاح نهایی اشیا
در آخرین بخش از مراحل مدلسازی و تکمیل آن، جزئیات بیشتری را اضافه میکنیم و بعضی از اشیا را تا حدودی اصلاح میکنیم. این فصل به مرور مطالب و نکاتی که در گذشته گفته شد، پرداخته میشود تا یک بار دیگر، با تمرین و استفاده مجدد از ابزارها، اهمیت و کارایی آنها را درک کنید. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با ابزار Display as Box
۲- آشنایی با ابزار Detach در ابزار Group
۳- آشنایی با اصلاح گر FFD
فصل یازدهم: اصلاح نهایی متریالها
تمرکز اصلی این فصل بر روی عواملی است که در آخرین مرحله و بدست آوردن خروجی با کیفیت تاثیر میگذارد. متریال، یکی از عوامل بسیار مهم است که همیشه باید متناسب با پروژه، بسیار دقیق و درست انتخاب شود. در این فصل، ابتدا نور موجود در صحنه را اصلاح خواهیم کرد تا بتوانیم واکنش متریالها را در صحنه و در برابر نور خورشید، درک و در صورت نیاز اصلاح کنیم. سپس، با موضوعات جدید و پرکاربردی در بخش متریال آشنا خواهید شد که تکمیل کننده مطالب قبلی در مورد ابزارهای درون پنجره Material Editor خواهد بود. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با مشخصات اولیه دوربین
۲- آشنایی با تنظیمات رندرینگ
۳- آشنایی بیشتر با ابزارها و المانهای پنجره Material Editor
۴- آشنایی با متریال ها و نقش ها پرکاربرد
فصل دوازدهم: اصلاح نهایی نور و تهیه خروجی
آخرین مرحله از عملیاتی است که به نرم افزار ۳ds Max مربوط میشود. نورپردازی صحنه و تکمیل آن، مرحله ای است که باید به دقت انجام شود تا با شبیه سازی و بازسازی کردن فضای نوری یک دنیای واقعی، یک تصویر واقعی خلق کنیم. بعد از انجام اصلاحات مورد نیاز، خروجی مناسب را از نرم افزار تهیه کرده و در فصل بعد، وارد بخش پایانی، درون نرم افزار Photoshop خواهیم شد. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- شنایی با مسیردهنده نور SkyPortal
۲- آشنایی با نورهای Plane، Sphere و IES
۳- آشنایی با Render Pass
۴- آشنایی با Ambient Occlusion
فصل سیزدهم: ویرایش و اصلاح خروجی نهایی
بعد از مسیر طولانی ای که در نرم افزار ۳ds Max با هم پشت سر گذاشتیم و از یک پلان دو بعدی، یک تصویر زیبا و سه بعدی خلق کردیم، حالا به مقصد نهایی رسیده ایم. در نرم افزار Photoshop این پروژه کامل شده و به پایان خواهد رسید. بهتر است بگویم که در نبود نرم افزار Photoshop، ادامه مسیر بسیار سخت میشد، چرا که بسیاری از تواناییهایی که این نرم افزار دارد، و خصوصا راحتی استفاده از آنها را باید به سختی و با مشقت فراوان در نرم افزار ۳ds Max اجرا میکردیم. آنچه در این فصل خواهید خواند:
۱- آشنایی با محیط نرم افزار Photoshop
۲- آشنایی با لایه ها و اضافه کردن آنها
۳- آشنایی و استفاده از لایه ماسک
۴- استفاده از ابزارهای اصلاح تصویر
فصل چهاردهم: کلام آخر
در آخرین فصل نکاتی در رباطه با ادامه مسیر و منابعی که میتوانید در آینده از آنها استفاده کنید، ارائه میشود.
لینک خرید کتاب
با سلام خدمت شما استاد گرامی
من کتاب شما رو تازه تهیه کردم و فصل اول رو خوندم و انجام دادم، توضیحاتتون بسیار عالی و قابل فهم بوده تا الان اما متاسفانه من هیچ دی وی دی دریافت نکردم همراه کتاب باید چیکار کنم؟